Αρχική » ΦΥΛΕΣ » ΓΟΥΕΣΤΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ

ΓΟΥΕΣΤΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ

small_WESTYΦυλή
Γουέστι, Λευκό Τεριέ Δυτικών Χάιλαντ, Γουέστ Χάιλαντ Γουάιτ Τεριέ, Ουέστ Χάιλαντ Ουάιτ Τεριέ, Άσπρο Τεριέ Δυτικών Υψιπέδων
Προέλευση
Μεγάλη Βρετανία (Σκωτία)

Ιστορία
Το λευκό του χρώμα ήταν ο λόγος που αρχικά αυτός ο σκύλος αγνοήθηκε. Στην συνέχεια, όμως, αποδείχτηκε ότι το άσπρο τρίχωμά του τον έκανε ευδιάκριτο στο σκοτάδι και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες της ορεινής Δυτικής Σκωτίας.

Έτσι, χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι αλεπούδων, λαγών και άλλων θηραμάτων. Με την πάροδο του χρόνου εκτιμήθηκε και στον υπόλοιπο κόσμο και σήμερα χρησιμοποιείται ως φύλακας αλλά κυρίως ως σκύλος συντροφιάς. Γουέστι είναι ο Ιντεφίξ, ο αγαπημένος σκύλος και πιστός σύντροφος του Οβελίξ.

Περιγραφή
Είναι ένα χαριτωμένο, μικρόσωμο και γεροδεμένο σκυλί με ύψος που κυμαίνεται από 25 μέχρι 28 εκ. και βάρος από 7 μέχρι 10 κιλά. Έχει δυνατό κεφάλι και η μουσούδα μικραίνει προς τη μαύρη μύτη. Τα σκούρα μάτια είναι σε απόσταση μεταξύ τους. Τα αυτιά είναι μικρά, όρθια και μυτερά, καλυμμένα από κοντό και μαλακό τρίχωμα. Τα πόδια είναι κοντά και η μακριά ουρά, που στέκεται όρθια, έχει άφθονο τρίχωμα. Το τρίχωμα είναι διπλό, μήκους περίπου 5 εκ. με μαλακό, κοντό, χοντρό υπόστρωμα και σκληρό το πάνω τρίχωμα. Το χρώμα του όπως φανερώνει και το όνομά του είναι κατάλευκο.

Χαρακτήρας
Είναι έξυπνο, χαρούμενο, υπομονετικό, δραστήριο και ατρόμητο σκυλί. Δένεται με την οικογένεια και είναι ιδανικός σύντροφος στο παιχνίδι των παιδιών. Είναι προστατευτικό με την περιοχή του και θα ειδοποιήσει για ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε
Εκπαιδεύεται εύκολα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει από νωρίς και με ενδιαφέροντα τρόπο. Συνυπάρχει με ζώα που έχει μεγαλώσει μαζί τους. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα, και 3-4 φορές το χρόνο, επαγγελματική περιποίηση. Κοιμάται μέσα στο σπίτι, χρειάζεται μικρή ποσότητα τροφής και 2-3 μεγάλοι περίπατοι κάθε μέρα καλύπτουν την ανάγκη της άσκησης.